Boraink

Pszt! Szekszárdi fehér 2018

Könnyed, cserszegi alapú bor, finom virágos jellegű illattal, virgonc savakkal.

Készült: 1400 palack

Tüske Rozé 2018

Könnyű és elegáns provence-i stílusú rozé, vidám illattal és ízzel. Kékfrankosból, Merlotból és Pinot noir-ból készült, azonnali léelválasztással. A frissesség megőrzése végett a fogyásnak megfelelő gyakorisággal palackozva.

Tüske Siller 2018

Fajtaösszetétel: Kékfrankos, Merlot, Kadarka.

Egy-két napos lehűtés és 15 C–on való hideg áztatás utáni pár napos héjon erjedés után léelválasztás történik, majd folyamatosan hűtve lassan kierjed szárazra. Az erjedés végére a spontán almasavbomlás is lezajlik, az itt képződött tejsav szépen lekerekíti a korty végét.

Készült: 2800 palack

Szekszárdi „harmados” Kadarka 2018

Részben az Iván-völgyi 2006-os telepítésű ültetvényből, részben a Kerékhegyen 2010-ben telepített - (régi hagyományos ültetvényről származó szaporítóanyagot felhasználva) - alacsony kordonról származó szőlő nyílt kádban erjedt, azt követő tartályos érlelés után lett palackozva.

Készült: 3100 palack

Szekszárdi Kékfrankos Baranya-völgyi dűlőből 2015

Egy alacsony tápanyagszintre feltöltött területen, szinte önmagát másfél-két kilóra leszabályozó tőkék termését október végén szüretelve és a bort egy-másfél évig öt hektós hordóban érlelve készül. Erőteljes, elsősorban szilvára emlékeztető ízek jellemzik.

Készült: 3200 palack

Szekszárdi Bikavér 2016

Alapja és meghatározó része a Baranya-völgyi Kékfrankos (50%) és Kadarka (10%) Kerékhegyről. Ez egészül ki Cabernet Franc-nal (20%) és Merlot-val (20%). Az alapborokat a Kadarka kivételével 5 hl-es többedik töltésű fahordóban érlelődik egy évig. Összeállítás után pár hónapra visszakerül 12 hl-es hordókba, hogy a fajták érjenek.

Készült: 5000 palack

Kékfrankos Baranya-völgyből 2017

Egy éves (magyar tölgy) érlelés 12 hl-es fahordóban. Ebből kifolyólag intenzív szilvásság jellemzi. Az évjárat adta a teltségét. Forgalomba kerülése hamarosan várható.

Merlot 125A 2016

A Malomoldali tábla vastagabb termőrétegű alján október elejei szürettel készül tradicionálisan, a teljes mennyiség fél esztendős hordós érlelésével. Barátságos, laza Merlot.

Merlot 5BB 2012

Ez egy késői szürettel 22-23 C0-on erjesztett Merlot. A tétel kisebbik része egy-másfél esztendőig érlelődik másod-harmadtöltésű 5 hl-es fahordóban. Ezzel a borászati technológiával sikerül megőrizni az elsődleges (számomra málnára emlékeztető) ízeket. Tömény-erőteljes ízek és az ezzel együtt járó némileg emelkedettebb alkohol jellemzi.

Szekszárdi Cabernet Franc 2012

A déli-délnyugati fekvésű három tábla egy palack/tőke terhelésű terület október végi szüretelésű termése. A teljes mennyiség nagyobbik része első-második töltésű öt hl-es fahordóban, a kisebbik része tartályban érik két és fél esztendőn át. Szeder-áfonya ízvilág jellemzi.

Szekszárdi Cabernet Franc 2017

Több esztendő kihagyás után készült ismét Franc. Egy évig érett amerikai tölgyben. Ennek megfelelően intenzív szedres íz és vaníliás illat jellemzi.

Halmai Csaba
7100 Szekszárd, Sárköz u. 31.
(+36) 30 215 8774
halmai[KUKAC]tuskepince.hu